Vandaag mijn nieuwste boek "Het terreurproces van Parijs" voorgesteld in "de Groene Waterman" in Antwerpen. Er was wel wat belangstelling en interactie met de genodigden. "De Groene" blijft een tabernakel van de boekdrukkunst! Met erg veel respect en plezier gedaan.

Op 13 november 2015 breekt in Parijs de hel los. Terroristische aanslagen op het voetbalstadion Stade de France, cafés en restaurants en in theater Bataclan eisen 132 doden en meer dan 350 gewonden. Zes jaar later gaat het proces van start. Nog niet de helft van de ruim dertig betrokkenen zit in de beklaagdenbank. Het zijn de twijfelaars, zij die hun bomgordel niet tot ontploffing durfden te brengen. De belangrijkste hoofdrolspelers van de tragedie zijn dood en kunnen niet meer worden bestraft.

Wat is de bewezen, gerechtelijke waarheid achter de schokkende feiten? Paul Ponsaers volgde nauwgezet het ‘proces van de eeuw.’ Niet minder dan negen onderzoeksrechters werkten vier jaar aan de samenstelling van een strafdossier van ruim één miljoen bladzijden. De definitieve tenlastelegging van het Openbaar Ministerie telt 560 bladzijden. 1.765 slachtoffers legden verklaringen ter zitting af. 330 advocaten en meer dan 2.400 burgerlijke partijen waren betrokken.

De auteur verwerkte de dagelijkse debatten, de elementen van het onderzoek en zijn expertise tot een indrukwekkend naslagwerk. Enkele maanden na Parijs was Brussel aan de beurt met een reeks bloedige terreuraanslagen op 22 maart 2016. Dit boek is daarom meteen een opstap naar het Brusselse proces dat in oktober 2022 van start gaat.

De analyse van de internationale geopolitieke context en de gedetailleerde reconstructie van de feiten, de daders en de procesgang is van onschatbare waarde voor wie professioneel met radicalisering te maken krijgt.

Vandaag mijn nieuwe boek "Het terreurproces van Parijs" voorgesteld in "de Groene Waterman" in Antwerpen. Er was wel wat belangstelling en interactie met de genodigden. "De Groene" blijft een tabernakel van de boekdrukkunst! Met erg veel respect en plezier gedaan.