Recente activiteiten

Vandaag een academisch interview verzorgd over de band tussen private and publieke politie, culture of control, predictive policing en plural policing voor dr. J. Matthys en zijn studenten internationale master in “crisis and security management” universiteit leiden, Den Haag. Interview op basis van vragen van de studenten zelf.  

Vandaag deelgenomen aan een digitale expertmeeting over tip- en beloningsgelden van het WODC. Vruchtbare discussie, vooral dankzij de praktijkinbreng van mensen van de Nationale Politie. 

Vandaag de laatste les gegeven in de reeks "Questions actuelles de criminologie" aan de studenten criminologie in Tunis over "Prévention de radicalisation" in opdracht van DCAF uit Genève. Het werd een erg interactief college, waarin de studenten tal van vragen stelden en we samen op zoek gingen naar gepaste antwoorden.

Vandaag een lezing gegeven in een erg boeiende Zoom-sessie georganiseerd door UNDP over "Citizens Complaints against personnel of ISF’s for their misconduct in the Netherlands" in het kader van "Strengthening the Civilian Oversight of the Internal Security Forces Project Phase III".

Vandaag opnieuw een boeiende digitale les gegeven aan de studenten criminologie in Tunis over "Politiques de Sécurité en Métropoles" in opdracht van DCAF uit Genève. De studenten zijn helemaal mee.