Recente activiteiten

Vandaag meegewerkt aan een film die de Franse realisator François Rabaté maakt over het Belgisch politiebestel, met medewerking van Sebastian Roché. Erg genoeglijk en inspiratief. Ik kijk uit naar het eindresultaat.

Vandaag het laatste college van een lessenreeks gegeven aan Tunesische studenten criminologie (Tunis) over crimineel beleid. De studenten waren erg coöperatief. 

Vandaag een druk bezocht webinar verzorgd met uitgeverij Gompel & Svacina naar aanleiding van het verschijnen van het Cahier Politiestudies "Politie en rechtsstaat in een gedigitaliseerde samenleving". Sprankelende presentaties en discussies. Met de medewerking van Auke van Dijk, Paul De Hert, Kenneth Lasoen, Philippe De Baets & Ibo Buruma.

Op woensdag 9 februari 2022 zond de VRT "De zaak Carlo" uit, waaraan ik mocht meewerken. Het is een programma van de PANO-ploeg, onder leiding van DIrk Leestmans. Fantastische journalistiek.

Zie hier.

Vandaag kwam het nieuwste nummer van het Tijdschrift voor de Politie uit, waarin een interview werd opgenomen met Paul Ponsaers over polarisering.

Zie hier