Recente activiteiten

Vandaag les gegeven voor Tunesische masterstudenten criminologie in een nieuw ontworpen vak 'strafrechtelijk beleid'. Stevige en interessante discussie over de voor- en nadelen van de verschillende modellen van de selectiviteit van de strafrechtsbedeling (Europees model, bureaucratisch model, diversion en punitief model). Wordt vervolgd op 19 maart!

Vandaag ging het webinar van de redactie van de Cahiers Politiestudies en de Uitgeverij Gompel & Svacina door over het verhoor van kwetsbare volwassenen. Het webinar ter zake werd massaal bijgewoond door zowat 130 geïnteresseerde praktijkmensen en academici. De reacties waren uiterst positief.

Op 22 maart 2021 is het exact vijf jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door een aanslag. Eén staat hierbij stil en brengt vanaf dinsdag 9 maart de documentaire Salah. De documentaire vertelt het verhaal van Salah Adbeslam, van zijn jeugdjaren in een warm nest in Sint-Jans-Molenbeek, over zijn radicalisering, tot zijn aandeel in de bloederige terreuraanslag vijf jaar geleden. Stap voor stap neemt documentairemaker Eric Goens de kijkers mee in de onderhuidse wereld waar jihadistenleiders kleine criminelen rekruteren voor hun heilige oorlog. Salah Abdeslam was maar een van hen, maar hij werd het gezicht van het kwaad. 

Tijdens een tweedaagse workshop met academici gediscussieerd over een "Strategic Plan for Parliamentary Oversight on Police". Enorm veel feedback gekregen. Tijd om alles eens op een rij te zetten. 

Vandaag een erg intessant webinar georganiseerd door de Redactie van de Cahiers Politiestudies en Uitgeverij Gompel & Svacina te Antwerpen over politie in crisissituaties, met een groot deelnemersveld. Fully Corona-proof!