Recente activiteiten

Vandaag een erg intessant webinar georganiseerd door de Redactie van de Cahiers Politiestudies en Uitgeverij Gompel & Svacina te Antwerpen over politie in crisissituaties, met een groot deelnemersveld. Fully Corona-proof!

Tijdens een tweedaagse workshop met juristen samengewerkt aan een Strategic Plan for Parliamentary Oversight on Police. Een erg intense discussie, met vruchtbaar resultaat. 

"Van Joris Van Severen tot Online Odin"

Gisteren een lezing gegeven over "Haatzaaiers, Extreemrechtse radicalisering" in het kader van het webinar georganiseerd door het VVSG.

 

Prof. Dr. Em. Paul Ponsaers beschrijft het ontstaan en de betekenis van Nieuw Rechts en de wijze waarop dit fenomeen in Vlaanderen gehoor vindt. Hij schetst de opkomst van ‘identitaire bewegingen’ in het buitenland en het Vlaams-nationalistisch vernis dat er op eigen bodem overheen wordt gelegd. Hij vergelijkt de bewegingen met sekten die gelijkwaardigheid afwijzen en bewust polariseren en provoceren met radicale standpunten, in de hoop de publieke opinie van hun boodschap te overtuigen.

Vandaag het eindresultaat bekeken van de podcast over "Haatzaaiers, Extreemrechtse Radicalisering", een gesprek tussen Christophe Busch van het Hannah Arendt Instituut en mezelf over mijn nieuwste boek. Het wordt uitgezonden op vrijdag 15 januari 2021 van 12.15h tot 12.50h.

Volg deze link.

Vandaag de eerste "runs" bekeken van Salah, de documentaire, waarin het vertelt wordt van Salah Abdeslam. Van zijn geboorte in een warm nest in Sint-Jans-Molenbeek over zijn radicalisering tot zijn aandeel in de bloedige terreuraanslag in Parijs, inmiddels vijf jaar geleden. Stap voor stap neemt documentairemaker Eric Goens je mee in de onderhuidse wereld waar jihadistenleiders betekenisloze kruimelcriminelen recruteren voor hun heilige oorlog.